Csatlakozz hozzánk!

Szervezetünk közösség. Van, aki idejét és tudását adja; van, aki kapcsolataival segít; van, aki helyet biztosít programjainknak; van, aki pénzzel vagy babaruhával támogat minket; van, aki imádkozik értünk… és vannak, akik legmélyebb titkaikat, fájdalmukat és nehézségüket osztják meg velünk. Az ő bizalmukra épül a szervezetünk. Őket támogatjuk mindannyian.

Munkánk és szervezetünk vallástól független, hittől viszont nem: mindannyian hiszünk a megfogant élet sérthetetlenségében, az ember méltóságában, és a nehéz helyzetbe került emberek segítésében. Ha egy nő szabadnak érzi magát, akkor tud hallgatni ösztöneire, és egy anya sem veteti el magzatát, ha a szívére hallgat. A körülményei alapján nem ítélhetjük meg őt, egyet tehetünk, segítünk neki.

Csatlakozzon a lelki támogatók köréhez: gondolja végig, milyen csodálatos dolog a megfogant és fejlődő élet; milyen helyzetben vannak azok a nők, akik az abortusz mellett döntenek; és hogyan segítene valakinek, aki ilyen problémával keresné meg!

Szervezett imahátterünkhöz egyre többen csatlakoznak: ki-ki hite szerint otthonában minden este 9-kor imádkozik a megfogant életekért.

Tudásunk összeadása

Szakmai támogatásra is számítunk. Ha ismer életvédő szemléletű védőnőt, nőgyógyászt, szülésznőt, ápolót, gyermekorvost, tanárt vagy bárkit, akinek munkája szervezetünknek segíthet, mesélje el neki, hogy kik vagyunk. Talán kedvet érez magában, hogy csatlakozzon csapatunkhoz. Tudásunk összeadásával olyan segítő hálót alakíthatunk ki, ami megtartja a válságba került kismamákat, és alternatívákat tud nyújtani az abortuszra.

Alapelveink

  • Ha egy nőt szeretet vesz körül, és ismeri lehetőségeit, nem mond le gyermekéről.
  • Az emberi élet sérthetetlen, a fogantatástól a természetes halálig tartó folyamat. Hagyjuk, hogy az egyén akkor haljon meg, amikor elérkezett az ideje – sem előbb, sem később.
  • Az emberi élet tisztelete magában foglalja a még meg nem született magzatok és társadalmunk idős és perifériára szorult tagjainak védelmét is.
  • Kiemelkedően fontosnak tartjuk alternatívákat mutatni az abortuszok elkerülésére, főleg a fiataloknak. Hisszük, hogy aki szabadnak érzi magát, nem dönt magzata elpusztítása mellett.
  • A család társadalmunk alapköve, mely védelmet élvez.
  • Támogatjuk a természetes családtervezés alkalmazását és ellenzünk minden olyan módszert, ami az emberi életet kioltja, és – az egy férfi és egy nő közti – házasság intézményét támadja.
Önkéntesség

Ha szeretnél az Egyesület tagjaként velünk dolgozni, jelentkezz a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén. Képzésünkön csak a szervezet (lehetőségeihez mérten) aktívan dolgozó tagjai vesznek részt, mivel nemcsak egy, a törvények által szabályozott társadalmi szervezet vagyunk, hanem baráti közösség is.

Első lépésként jelentkezz a megadott elérhetőségek egyikén. Gondold át, hogy melyik területtel szeretnél foglalkozni, vagy milyen gyakorlati munkához lenne kedved (segíthetsz babakelengye gyűjtésében, szóróanyagok terjesztésében, programok szervezésében, sajtómegjelenésben, grafikai munkák elvégzésében, internetes kapcsolattartásban, stb.)

Tagság

Nagy örömünkre szolgál, hogy szervezetünkben egyre több aktívan dolgozó önkéntest számlálhatunk. Mindannyian szabadidőnkben, munkánk és családunk mellett segítünk a válságba jutott nőknek. Munkatársaink önkéntesképzésen vesznek részt, hogy mind lelkileg, mind szakmailag megfelelő választ adjanak a minket megkeresőknek. Ha Ön is kedvet és kitartást érez a krízisbe jutott várandós nők segítésére, és egyetért alapelveinkkel, keressen minket a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeink valamelyikén!

Pártoló tagság

Alapszabályunk értelmében az egyesületnek lehetnek pártoló tagjai:
Az Egyesület pártoló tagja lehet az a természetes, jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet, aki illetve amely készségét fejezi ki az egyesület tevékenységének rendszeres és folyamatos támogatására.

A pártoló tag részt vehet az Egyesület testületi ülésein, de szavazati jog nem illeti meg, tisztség viselésére nem választható. A pártoló tag kötelessége az Egyesület tevékenységének rendszeres és folyamatos támogatása.
A támogatási lehetőségek részleteiért keresse munkatársainkat!

Munkacsoportok

Szervezetünkben a szakterületek köré kialakított munkacsoportokban dolgoznak képzett és segítő munkatársaink. Ki-ki hivatásához és személyiségéhez illően dönt arról, hogy vállal-e telefonos segítségnyújtást. Segítő munkatársaink szórólapjaink terjesztésében, más szervezetekkel és intézményekkel történő kapcsolatartásban, adománygyűjtésben és ezekhez hasonló fontos feladatokban veszik ki részüket.
Munkatársaink közt védőnők, ápolónők, pszichológus, pedagógusok, orvos, szociális munkások, főiskolai hallgatók és – természetesen – édesanyák vannak. A szakmai vezetésért és szakmai programunk teljesítéséért a szakmai vezetés felel, az operatív feladatokban az elnökség tagjai járnak el.

Képzések

Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk válaszolni a minket megkeresők kérdéseire, munkatársaink számára esetelemző megbeszéléseket és képzéseket tartunk. A képzések kommunikációból és szakmai részből állnak. Képzési anyagunk alapját harminc éves gyakorlati életvédő tapasztalatok adják, amihez az évenként változó törvényi, szociális és egészségügyi körülmények ismeretét hozzáadtuk.

%d blogger ezt szereti: