Örökbefogadás

Egyesületünk a magyar törvényi szabályozás keretében nyílt örökbefogadásokat készíthet elő. Ennek lényege, hogy az örökbe adó (vér szerinti) szülő(k) megismerkedik (megismerkednek) az örökbefogadó házaspárral, és szülői felügyeleti jogáról (jogukról) a javukra mondanak le.

Kapcsolattartás az örökbe adás – örökbefogadás után: Egyesületünk több mint 10 éve készít elő örökbefogadásokat. Ez idő alatt úgy tapasztaltuk, hogy vannak olyan vér szerinti anyák, akik szeretnének fényképet látni a gyermekről később is, és vannak olyanok, akik nem. Azok, akik élnek ezzel a lehetőséggel, a gyermek 5 éves koráig, a születésnapja körül egy képet tudunk küldeni kérésükre, amennyiben az örökbe fogadó szülők nyitottak erre. Úgy gondoljuk, hogy a szorosabb kapcsolattartás nem feltétlenül szolgálja a gyermek javát.

Egyesületünk kizárólag Magyarországon élő magyar állampolgárságú házaspároknak készít elő nyílt örökbefogadást. Ha rendelkeztek örökbefogadó szülői alkalmasságról szóló határozattal, a jelentkezési lap és együttműködési megállapodás kitöltésével és elküldésével jelentkezhettek hozzánk. A kitöltött jelentkezési lap postai visszaküldésével hozzájárultok adataitok kezeléséhez.

A jelentkezés menete

JELENTKEZNI AZ ALÁBBI DOKUMENTUMOK (VAGY MÁSOLATOK) POSTAI ELKÜLDÉSÉVEL LEHET ERRE A CÍMRE:

EGYÜTT AZ ÉLETÉRT EGYESÜLET, 2890 TATA, ARANY JÁNOS UTCA 20.

Mielőtt belevágtok a dokumentumok kinyomtatásába, ismerkedjetek meg az örökbefogadásra várakozóknak szóló adatvédelmi tájékoztatóval!

  • Jelentkezési lap (Kitöltve és kinyomtatva küldjétek el!)
  • Együttműködési megállapodás (Kitöltve és kinyomtatva küldjétek el!)
  • Az örökbefogadói alkalmasságot megállapító határozatotok másolata
  • Bemutatkozó levél a nagycsaládról, hobbikról, környezetetekről ,amiből jobban megismerhetünk benneteket (nem állásra pályáztok, nem a szakmai teljesítményetekre, hanem rátok vagyunk kíváncsiak)
  • Szeretnénk évente kétszer megrendezett találkozóink alkalmával felismerni benneteket, ezért kérjük, hogy egy fényképet is csatoljatok a levélhez.

%d blogger ezt szereti: